Presentació

Adolf Martínez i Matamala (Barcelona, 1956) i Josep Lluís Sisternas i Surís (Barcelona, 1955) són arquitectes titulats per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i membres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Treballen associats professionalment des del 1984 i l’any 2006 varen constituir la societat professional MSA+A (Adolf Martínez / Josep Lluís Sisternas, Arquitectes i Associats, SLP) per tal de consolidar una trajectòria de treball de més de deu anys amb els arquitectes Cristóbal Arrabal, Yolanda Boto, Milena Ibáñez, Antoni Ramis, Juan Pablo Rodríguez i Ignacio Vallet. El 2011 s’associen al jove estudi d’arquitectura MAGMA Arquitectura per constituir MSAA GROUP, amb l’objectiu de potenciar i desenvolupar projectes en l’àmbit internacional.

MSA+A comprèn un equip format per professionals especialitzats en les diferents àrees de desenvolupament dels plans i projectes urbans. Pot abordar projectes constructius, previsió i gestió econòmiques d’obres d’edificació, disseny i càlcul d’estructures i d’instal·lacions, i l’estudi i desenvolupament urbanístic de figures de planejament d’àmbit menor al municipal. L’equip disposa dels mitjans necessaris i acumula prou experiència per donar resposta a les condicions de termini, cost, qualitat i solvència tècnica exigibles a projectes i obres.

En més de vint-i-cinc anys d’exercici professional, l’estudi ha desenvolupat nombrosos projectes d’edificis públics, edificis residencials —que sumen prop de cinc mil habitatges, bona part en règim de protecció— i múltiples treballs d’ordenació urbanística. Per a Ajuntaments i institucions de l’Administració pública, MSA+A ha projectat, entre altres, el Parc d’equipaments del Guinardó (Barcelona), els ajuntaments d’Òrrius i Castellcir, els centres d’assistència primària Numància (Barcelona) i Jaume Soler (Cornellà), les escoles Bellul·la (Canovelles) i Clara Campoamor (Alaquàs), la rehabilitació de la Ciutat del Repòs i les Vacances de Tarragona, i nombrosos projectes d’espai públic i de desenvolupament de figures de planejament derivat. Per al sector privat, ha projectat edificis residencials, entre els que destaquen la torre Nova Diagonal Fluvià i el conjunt residencial Illa del Mar, a Barcelona; edificis d’oficines, com el que forma part del conjunt UA13 o el parc empresarial de Can Ricart-Parc Central, al Poblenou de Barcelona; i edificis de programa singular, com l’avantprojecte per al nou Centre de procés de dades de La Caixa al Parc Tecnològic del Vallès.

Alguns dels projectes que MSA+A ha desenvolupat al llarg dels anys han estat publicats en llibres i revistes, han format part d’exposicions col·lectives i han obtingut premis i mencions en concursos nacionals i internacionals.