El projecte, situat al districte tecnològic 22@ de l’Eixample Cerdà de Barcelona, desenvolupa la primera illa energèticament autosuficient de la ciutat. Aquest objectiu d’autosuficiència determina la concepció mateixa de la distribució dels volums, concretada a través del planejament urbanístic específic.
L’optimització dels consums d’energia i l’autogeneració a través de diversos sistemes de producció renovable, que cobriran una part significativa de la demanda energètica necessària, permet configurar un conjunt d’edificis amb un balanç energètic gairebé nul.
A partir de la disposició òptima i del dimensionament dels volums edificats, es dissenyen acuradament els elements més significatius del projecte, que fan possible aconseguir l’objectiu d’autosuficiència que es pretén: la façana i la coberta fotovoltaica.
La façana es resol amb doble pell i està equipada amb un sistema de lamel·les regulables per al control passiu de la radiació i de la transmitància tèrmiques. La coberta fotovoltaica és la suma d’un conjunt de 5.300 m² de plaques que es distribueixen entre les pèrgoles situades sobre les cobertes enjardinades i les cornises de façana, que a cada pis són, alhora, elements de protecció i de captació solar.
El conjunt es compon de diversos edificis destinats a oficines, habitatge social i equipaments tècnics, amb un total de 55.000 m² de sostre. Es conserva i es rehabilita una de les naus de l’antiga fàbrica que ocupava el solar, reutilitzada per a usos públics.
El projecte ha estat possible en el marc d’un acord entre l’Ajuntament de Barcelona i els propietaris privats del sòl, i s’ha redactat en col·laboració amb l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona.